Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili ve Basın Sözcüsü Ahmet Akkaya, terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 6 Mart'ta Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Gaziantep illerinde gerçekleştirilen soruşturmayla ilgili ikinci kez yazılı açıklama yaparak ek bilgiler verdi.

Söz konusu soruşturmanın Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'yle ilgili haberler çıkmadan yaklaşık üç ay önce başladığını bildiren Ahmet Akkaya, tutuklanan 21 kişi arasında yer alan DİHA muhabiri Özlem Ağuş'un çocuk cezaevindeki tecavüz, taciz ve işkence iddialarıyla ilgili yaptığı haberlerden dolayı tutuklandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Akkaya yazılı açıklamasında şöyle dedi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızın PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan dolayı 55 şüpheli hakkında yapılan soruşturma kapsamında, 06 Mart 2012 tarihli eş zamanlı operasyonla şüpheli Özlem Ağuş'un da aralarında bulunduğu 45 kişinin gözaltına alındı. Yine şüpheli Özlem Ağuş'un da aralarında bulunduğu 21 kişi, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesi ile tutuklandı. Soruşturma halen devam ediyor. Şüpheli Özlem Ağuş'un DİHA Adana muhabiri olarak görev yaptığı büroda Ali Buluş ve Ferit Köylüoğlu da gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. Şüpheli Özlem Ağuş'un hakkındaki soruşturma ve bu soruşturma kapsamında

tutuklanmasının Pozantı Çocuk Kapalı İnfaz Kurumuna ilişkin yapılan haberler ve gazetecilik faaliyetine ilişkin olmadığı hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur."


MKA(OA/ESM)