Adana Adliye Sarayı'nda yapılan seçimde başkanlık için 2 aday yarıştı. 1780 avukatın üye olduğu Adana Barosu yönetim kurulu seçimi için 1569 avukat oy kullandı. Sandıktan çıkan oyların 845'ini alan adaylardan Mengücek Gazi Çıtırık, Adana Barosu'nun 22'nci başkanı oldu. Abbas Bilgili'ye 691 oy çıktı. 33 oy ise geçersiz sayıldı.

Yeni başkanın yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Ziya Yalaz, Mehmet Faruk Ulaş, Murat Loğoğlu, Ümit Büyükdağ Özdemir, İmran Gönen Yödek, Veli Küçük, Uğur Aydıngül, Özge İşisağ Şaşmaz, Mutlu Yangün, Burcu Pul Turan.

Adana Barosu'nun yeni başkanı seçilen Çıtırık, 2 dönem üst üste seçilen ve yasa gereği tekrar aday olamayan Aziz Erbek'ten görevi devralacak. 

ÇITIRIK KİMDİR?

Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, 1972'de Osmaniye'de doğdu. 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başlayan Çıtırık, 1996'da stajını tamamladı. 1998'den itibaren fiilen Adana Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yapmaya başladı. Ayrıca sırasıyla Adana Barosu'nda sayman üye, insan hakları komisyonu üyeliği, staj komisyonu başkanlığı görevlerinde bulundu. Mesleğinin yanı sıra çeşitli kitle örgütlerinde üye olarak hukuk, siyaset ve ekonomi konularında çalışmalara katıldı. Çıtırık, evli ve bir çocuk babası.



MKA(BY/SS)