Geçen 26 Mart’ta meydana gelen olayda, 24 yaşındaki Tevfik Orhan Macar, önceden tanıştığı ve kendisini konuşmak için çağıran iki arkadaşıyla buluştu. Buluşmanın ardından Macar'ın otomobille gezmeye çıktığı, çeşitli suçlardan kaydı bulunan arkadaşları Erhan Barlak ile Halil Erkandaş, Macar’a kendileri için hırsızlık yapmasını ve uyuşturucu satmasını istedi. İki şüpheli, tekliflerini kabul etmeyen Tevfik Orhan Macar’ı, Limontepe semtindeki eve götürdükten sonra dövüp işkence yaptı. Dayağın etkisiyle baygınlık geçiren Macar, odaya kapatıldı. Saatler sonra kendisine gelip şüphelilerin yanında unuttuğu cep telefonunudan ablasına gece saat 03.00’te, "Beni kaçırdılar. Limontepe’de askeri tel örgülerin yanındaki eve kapattılar. Beni kurtarın" mesajını atan Tevfik Orhan Macar, polisin operasyonuyla kurtarıldı. Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda evde yaklaşık 2.5 kilo esrar da bulundu.

MAĞDUR VE ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Başarılı geçen operasyon sonrasında kurtarılıp tedavi altına alınan Tevfik Orhan Macar uyuşturucu sattığı için, Erhan Barlak ile Halil Erkandaş ise kaçırma olayına karıştıkları gerekçesiyle mahkemece tutuklandı.

Soruşturmayı sürdüren Gasp Büro Amirliği ekipleri, Macar’ın kaçırılması olayına karışan şebeke elemanlarından Sedat M.'yi de operasyonla yakaladı. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Sedat M., işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Aynı olayla ilgili, şebeke lideri olduğu iddia edilen G.K. da aranıyor.



TY(İÖ/CK)



Sedat M.: Mengükan

G.K.: Gökhan Karakaş