Öğlen paydosunda adliye binası önünde toplanan yaklaşık 150 adliye çalışanı, adaletin ibresinin bir kez de olsa kendilerine dönmesini istedi. Hazırladıkları basın açıklamasını okuyan Büro Memur- Sen 2 Nolu Adana Şube Başkanı Mustafa Mengütaycı, adaletin dağıtıldığı adliyelerde iş yükünün artmasına rağmen çalışanların özlük haklarında yeteri kadar iyileştirme yapılmadığını belirtti. Mengütaycı basın açıklamasında şunları söyledi:

"3'üncü yargı reformu adı verilen kanun tasarısında mübaşirlerin genel idari hizmet sınıfına geçmeleri umudu doğmuştu. Ancak Başbakanlık'tan TBMM'ye sevk edilen tasarıda maalesef mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına dahil edilmesine ilişkin kısım çıkartıldı. Mübaşirler maalesef üvey evlat muamelesi görmektedir.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı makamında yüksek yargı başkanları ile yapılan yargı paketi toplantısı sonucunda Adalet Bakanlığı'ndaki sadece belli bir kesimin ücretlerinin artırılacağı yönündeki açıklamayı da kabul etmemiz mümkün değildir. Bir kesime ücret artışı sağlanırken, diğer kesimin mağdur edilmesi yanlıştır."

Sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.



MKA(OA/BT)