Ceyhan İlçesi'nde yeni Adliye Sarayı'nın açılışını yapmak üzere Adana'ya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Vali Hüseyin Avni Coş ve kent yöneticileri tarafından karşılandı. Bakan Ergin, VIP çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

"PARLAMENTONUN YENİLEŞME YAPMASI DOĞAL"

Bakan Ergin, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması veya yetkilerinin sınırlandırılması konusundaki tartışmalara değinirken, "Şu anda ortada olmayan bir şeyle ilgili değerlendirme yapmak doğru olmaz. Bunlar böyle ayak üstü sorulacak, değerlendirilecek konular değildir" diye konuştu. TBMM'nin değişen şartlara göre yenileşme yapmasının doğal olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Ergin, şunları söyledi:

"Sadece CMK 250'nci madde ile ilgili değil, mevzuatımızda değişen şartlara göre yasama yenileşmeler yasama organımızın vazifelerinden biridir. Bu çerçevede ihtiyaç duyulan alanlarda bu değişim geçmişte de yapıldı, bugün de yapılır, gelecekte de yapılacaktır. Değişim olacaksa, böyle bir değişikliğin çerçevesini gördükten sonra konuşmak daha doğru olur. Ezbere yapılan değerlendirmeler yanlış olur."

SAHTE KİMLİKLİ CİNAYET ŞÜPHELİSİ İLE YAKALANAN SAVCI

Bakan Ergin'e Osmaniye Cumhuriyet Savcısı M.Ç.'nin bir otomobilde 3 yıldır aranan sinayet şüphelisi ile birlikte 10 bin paket kaçak sigarayla yakalanması ve kaçakçılık suçlamasıyla ilgili soru üzerine, "Bu aşamada bir şey söyleyemem. Süreci birlikte takip edeceğiz" karşılığını verdi.

Güvenlik güçlerince 14 Mayıs'ta yapılan yol kontrolünde Mersin'e giden bir otomobil durdurulurken, Osmaniye Cumhuriyet Savcısı M.Ç. kimliğini göstererek geçmek istemiş, şüphe üzerine yapılan aramada araçtaki kişinin sahte kimlikli cinayet şüphelisi A.A. olduğu anlaşılmış, kaçak sigaralara da el konulmuş, şüpheli tutuklandıktan sonra savcı hakkında işlem yapılabilmesi için dosyası Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.