Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun Türkiye’nin en büyük reel sektörünün başkanı olduğunu belirten Adalet Bakanı Ergin, TOBB’un sadece ekonomik işlerle değil sosyal projeler üreterek de topluma katkı sağladığını söyledi.

"ERGİN’LE GURUR DUYUYORUZ"

TOBB Genel Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bakan Ergin’in de imzasının bulunan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile devrim niteliği taşıyan değişimlere imza attıklarını ifade ederek, “Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun ticarete çok büyük katkısı olacak. Bunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Adalet Bakanımız Sadullah Ergin’le gurur duyuyoruz" dedi. "LEKESİZ, HATAY’DA ÇOK GÜZEL DEĞİŞİMLERE İMZA ATTI"

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’den de övgüyle söz eden Hisarcıklıoğlu, Hataylıların Lekesiz gibi bir Valiye sahip oldukları için çok şanslı olduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Lekesiz sayesinde Hatay’da çok güzel değişimlerin yaşandığını da belirtti.

Konuklarına Hatay Devlet Müzesini tanıtan ve Tarihi Valilik Binası hakkında bilgi veren Vali Lekesiz, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Samandağ’da yetişen dünyanın en iyi kamışından yapılmış bir ney hediye etti. Hisarcıklıoğlu da Lekesiz’e plaket verdi.

ATB ÇOK AMAÇLI SALONU HİZMETE AÇILDI

Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri’nin davetlisi olarak Antakya’ya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyetin katılımı ile ATB tarafından yaptırılan çok amaçlı salon hizmete açıldı. Burada konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Kuruluşumuzun 60'ncı yılını medeniyetler şehri Antakya’da kutlamak istedik. Burası ayrı dinlere mensup insanların kardeşçe yaşadığı bir şehir. Burada bulunmaktan mutluluk duyduk. Biz Türkiye’de bir aile topluluğu olarak bilindiğimiz için çok sevdiğimiz aile bireylerimizle bu mutlu günümüzü paylaşmak için burada bulunuyoruz. Bu anlamlı günümüz dolayısıyla, Antakya Ticaret Borsamız tarafından yaptırılan çok amaçlı salonu da Antakyalıların hizmetine sunuyoruz" dedi.

ERGİN: BU BİR AİLE DAYANIŞMASI

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, çok güzel bir binayı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle devam etti: "TOBB Sivil toplum örgütlerinin en yaygını, en büyüğü. Bu manada sivil toplum örgütü olarak sosyal sorumluluk manasında en fazla yük alan teşkilat. Bu açıdan hem sorumluluk noktasında, hem kıvanç noktasında çok önemli bir yere sahip. TOBB çok önemli mesafeler aldı, önemli adımlar attı. Bu bir aile dayanışması, omuz omuza vermenin ortaya koyduğu bir sonuçtur."



ME (CK/RT)