Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve HSYK üyeleri Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Gaziantep Otopsi Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada düzenlenen törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, adaletin mülkün temeli olduğunu vurgulayarak, "Bu aynı zamanda kardeşliğin huzurun ve barışın da teminatıdır. Adalet bize ekmek ve su kadar gereklidir" diye konuştu.

Bakan Ergin de, Türkiye'nin bir süredir adalet hizmetlerinin tamamına bütüncül olarak bakıp, toplam kaliteyi artırma noktasında önemli adımlar arttığını vurgulayarak şöyle dedi:

"Adli hizmetlerin fiziki şartlarını iyileştiren çalışmalarda önemli mesafeler kat edildi. Türkiye'de 150'ye yakın adalet sarayı hizmete girdi. Şu anda adalet hizmetlerini taçlandıracak olan önemli hizmetler de Anadolu'ya yayılmaya başladı. Adım adım Türkiye'nin her köşesinde adli hizmetlerin hem içerik, hem nitelik ve nicelik olarak kalitenin artırılmasına yönelik önemli adımlar atıyoruz."

İÇERDEKİLER HEP FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞLI MI?

Konuşmaların ardından otopsi merkezinin açılışını yapan Ergin ve Şahin, Gaziantep Adliye Sarayı'nda Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker'den bilgi aldı. Bu sırada tutukluların yaptığı elişlerinin sergilendiği alanı gezen Bakan Şahin boncuklarla yapılan eşyaların tamamına yakınının Beşiktaş futbol takımının renkleri olan siyah-beyaz ve Fenerbahçe'nin forma rengi olan Sarı-lacivert olduğunu görünce, "İçerdekilerin hepsi Fenerbahçe ve Beşiktaşlı mı?" diye esprili bir soru sordu. Başsavcı Peker de bu soruya tebessümle karşılık verdi. Ergin ve Şahin'e, mahkumların yaptığı eşyalardan çeşitli hediyeler sunuldu. Şartları iyileştirilen Gaziantep E ve H Tipi Cezaevi'nde incelemelerde bulunarak mahkumlarla sohbet eden bakanlar, mahkum kadınların oluşturduğu halk oyunları ekibinin gösterisini hayranlıkla izledi. Daha sonra da birlikte hatıra fotoğrafı çektiren iki bakan, mahkumların sorunlarını dinledi.

BIRAKALIM HERKES GÖREVİNİ YAPSIN

Bakan Şahin cezaevi çıkışında 28 Şubat sürecine yönelik başlatılan incelemeyle ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi:

"Şu ana kadar bu konuyla ilgili gereken şeyler söylendi. Aslında tekrar aynı şeylere girmek istemiyorum. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir soruşturması var. Bunun gerekli adımları atılıyor. Burada suça yönelik bir algı varsa bunun gereğinin yapılması anayasamızın, ceza usul yasamızın emridir. Bırakalım herkes görevini yapsın. Savcılarımız savcılıklarını yapsınlar. Biz Türkiye'nin yakın geçmişte yaşadığı sorunların birer birer Türkiye'nin gündeminden çıkması için gayret gösteriyoruz. Bu da o yönde atılmış bir adımdır. Yakın gelecekte Türkiye'nin sürdürülebilir, kesintiye uğramayan, güçlü bir demokrasi altyapısının inşa edilmesi sürecinden geçiyoruz. İnşallah dünya düzeninde demokrasisi sağlam olan ülkeler arasında Türkiye'yi hep beraber göreceğiz."


AK(BK/AAA) (FOTOĞRAF)