Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sincan F Tipi Cezaevi'ne yaptığı ziyaretin ardından basın toplantısı düzenledi. Cezaevlerinde 680 tutuklunun açlık grevinde olduğunu söyleyen Bakan Ergin, "Olumsuz bir sonucun oluşmaması için tedbir aldık" dedi. Ancak, alınan tedbirleri açıklamadı.
'SES DUYURMAK İÇİN YAPILMIŞSA BU SES DUYULMUŞTUR'


Bakan Ergin, bir soru üzerine açlık grevindeki tutuklularla da görüştüğünü ve onlara "eylemi bırakmalarını" söylediğini aktardı. 12 Eylül gününden bu yana devam eden ve bugün 43. gününde olan eylem için "Cezaevlerinde çok önemli bir tablo yok" diyen Bakan Ergin, "Ses duyurmak için yapılmışsa bu ses duyulmuştur. Bir kişinin burnunun kanaması bizim razı olacağımız bir sonuç değildir. Bu sonucun olmaması için tüm imkanlarımızı seferber ettik" diye konuştu.

Gazetecilerin, tutukluların taleplerinden birinin Abdullah Öcalan'ın durumuyla ilgili olduğunu hatırlatması üzerine Bakan Ergin, şöyle konuştu: "İmkan dahilinde olan adımlar tarafımızdan atılıyor. Savunma hakkı ile ilgili düzenlemeleri yapıyoruz. Onun dışındaki hususları sizlerle paylaşacak durumda değilim."

Ergin, yasaya ilişkin ise şu bilgileri verdi: "Çocuk hükümlüler 3 saatten 24 saate kadar aileleriyle görüşebilecekler. Mahkumlar cenaze izinlerinde yakınlarının yanında kalabilecek. Cezaevinde tek başına kalamayacakların ceza infazına ara verilebilecek. Üç yılın altındaki cezalar 1 yıl ertelenebilecek. Hükümlülerin kapalı cezaevinden açık cezaevine nakilleri refakatçisiz, tek başlarına gerçekleşecek."