Adana Havaalanı'na sabah saatlerinde tarifeli uçakla gelen Sadullah Ergin, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Ak Parti milletvekilleri ve partilileri tarafından karşılandı. Tüyap Fuar alanında düzenlenen mobilya fuarına geçen Sadullah Ergin, burada stantları ziyaret edip mobilyalar hakkında bilgi aldı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın standını da ziyaret eden Ergin, burada pişirilen künefeye şerbetini döktü. Daha sonra künefeyi spatula ile kesen Ergin, fuara katılanlara ve gazetecilere dağıttı.

Fuarların önemli olduğuna dikkat çeken Ergin, "Bunlar esnafımızın el emeği göz nurudur. Alın terinin değerlendirilmesi için önemli bir faaliyettir. Burada ağırlıklı bölgesel firmalarımız var. Bu şekilde esnafımızın mobilya üretim noktasında yeni modeller çıkarması ve markalaşması açısından önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ergin, bir gazetecinin CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı ziyareti ile ilgili sorduğu soruyu ise cevaplandırmadı. Daha sonra öğle yemeğini protokol üyeleri ile birlikte yiyen Ergin, bir pastanenin açılışına katıldıktan sonra Hatay'a geçti.