Basın toplantısı düzenleyen Defterdar Sacide Şakar, kentte 2B kapsamında satışa çıkarılan ve yüzölçümü 12 milyon 768 bin 771 metrekare olan 2 bin 141 parsel için şu ana kadar 295 satın alma başvurusunun, 4 de iade başvurusunun yapıldığını kaydetti. 2B kullanıcılarının, satış bedellerine mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin lira, dışında olanlar için ise 1000 lira yatırarak satın alma başvurusu yapabileceklerini belirten Şakar, son başvuru tarihinin ise 30 Ekim 2012 olduğunu dile getirdi.

Defterdar Sacide Şakar bir soru üzerine, Gökçeada ve Bozcaada'nın özel durumları nedeniyle 2B kapsamına dahil edilmediğini bildirdi. Şakar, "Bozcaada ve Gökçeada için MGK kararları var. Ayrıca bu bölgeler doğal SİT alanı. Bu nedenle adalarda 2/B tespiti yapmadık. Dolayısıyla satış da olmayacak" dedi.

Adalardaki hazine arazilerinin satışının dahi yapılmadığını hatırlatan Şakar, hazine arazileri için sadece uzun süreli irtifak veya kiralama hakkı bulunduğuna dikkat çekti.



BG(İÖ/CK)