Salıcı, CHP'nin İstanbul'daki 6 belediyesinde arama yapıldığını söyleyerek, "Biz bunu zaten söylüyorduk. CHP'ye baskılar devam edecek. Biz de buna daha sert tepkiler vereceğiz. Biz bunu tamamen siyasi bir saldırı diye okuyoruz" dedi.


"SON 1-1.5 AY İÇERİSİNDEN SANIYORUM, 8 İHALE YAPILMIŞ"


Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ise, bir aylık yıllık izinden döndükten hemen sonra aramanın gerçekleştiğini anlatarak, "Baktım bir mahkeme kararı, bazı dosyaların numaraları verilmiş. Son 1-1.5 ay içerisinden sanıyorum, 8 ihale yapılmış, bunlar küçük ihaleler. Bunların hepsi açık ihale usulüyle yapılır, Kamu İhale Yasası'na göre yapılır, Kamu İhale Kurumu'na gönderilir" diye konuştu.


BİR TEK TAŞ YARDIM GÖNDERİLMEDİ


Söz konusu ihalelerden 2 tanesinin 20 Ocak Cuma günü yapıldığını ve henüz onayının bile çıkmadığını kaydederek, "Geçmişten beri burayı bir kamu kuruluşu olarak görmeyen, belediyeyi, halka hizmet eden devletin bir birimi olarak görmeyi öğrenememiş olan, dışarıdaki çıkar gruplarıyla işbirliği yapan kamu görevlisi var. Tutup da bir pazar günü bir elektronik posta vesairesiyle emniyetin böyle bir talepte bulunması, savcılığın mahkemeye talepte bulunması, hakimin de böyle bir karar vermesi, delillerin karartılması veya yok edilmesi, böyle birşey yok. Herşey açık" dedi.


Farsakoğlu, şunları dile getirdi: "Adalar Belediyesi'ne 29 Mart 2009 yerel seçimlerine kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi yarısı nakit olmak üzere, bir yıllık bütçesinden fazla 8.5 milyon TL'lik yardım yapıyordu. Yaklaşık 3 yıldır bir tek lira, bir tek taş yardım gönderilmedi. Yüzlerce talebimiz var.

DG-YK(HE)