İHD Diyarbakır Şubesi yöneticileri, merkez Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri bugün toplanıp 'Ölüme bir adım daha yaklaşıyoruz, açlık grevleri 64'üncü gününde, cezaevlerinde ölüm istemiyoruz'  pankartı açtı. Uluslararası Af Örgütü'ne yazılan mektubu İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, okudu. Bilici'nin ıkuduğu mektupta, "Hükümetin duyarsızlığını kırmak ve dünya çapında kamuoyu oluşturmak amacıyla biz Uluslararası Af Örgütü'nün acil eylem oluşturmasını talep etmekteyiz" ifadeleri yer aldı.

Mektubun okunmasından sonra İHD'liler, postaneye girerek hazırladıkları mektupları Uluslararası Af Örgütü'ne gönderdi.

BATMAN'DA DÜDÜKLÜ PROTESTO

Batman'da M tipi Cezaevi önünde toplanan yaklaşık 300 BDP'li düdük çalarak protesto eyleminde bulundu. 15 dakika süren eylemin ardından konuşan BDP İl Başkanı Şehmus Azboy, cezaevindeki PKK ve KCK'lılar için 'tutsak' ifadesini kullandı.

Tutukluların taleplerinin, milyonların talebi olduğunu ilri süren Şehmus Azboy, "Baskılarla, yıldırma ve tehditvari yaklaşımlarla Kürt halkının ve bedenlerini ölüme yatıran yiğit evlatlarının sindirilmeyeceğini ve teslim alınamayacağını belirterek, seslerine ses veriyoruz" dedi.



SS,AA(GG/İD)