Van'da Mavi plaza önünde toplanan yaklaşık 80 kişi, üzerinde cezaevinde açlık grevinde olanların isimlerinin yazılı olduğu önlükler giyip siyah beze sarılı tabutu taşıdı. Yaklaşık 3 saat boyunca polis ile eylemciler arasıda yürüyüşün yapılıp yapılmayacağı konusuda anlaşma sağlanamadı. Bu sırada bazı eylemciler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra izin verilen yürüyüşte eylemciler ellerindeki tabutla çevredekilerin şaşkın bakışları arasında 500 metre yürüyerek Feki Teyran Parkı'na geldi. Burada basın açıklaması okuyan eylemciler, 10 dakikalık oturma eylemi yaparak olaysız dağıldı.

BİTLİS'TE MÜDAHALE

Bitlis'te Hüsrevpaşa Mahallesi'nde toplanan aralarında BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderilioğlu'nun da bulunduğu yaklaşık 100 kişi cezaevine doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis yürüyüşe izin vermeyince eylemciler polise taşla saldırdı. Polis kendisine taşla saldıran eylemcilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalede eylemciler dağılırken, BDP Milletvekili Zenderlioğlu ve BDP'li yöneticiler basın açıklaması yaparak dağıldı.

HAKKARİ'DE BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Hakkari'de ise aralarında Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç'ın da bulunduğu yaklaşık bin kişi, Berçelan Mahallesinde bulunan cezaevinin önüne kadar yürüdü. Burada BDP üyesi Sıddık Akış tarafından okunan basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.



OB,BD,ÖÇ(FE/COŞ)