Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Kürkçüler Ceza ve İnfaz Kurumları önündeki açıklamaya yaklaşık 150 kişi katıldı. Minibüs ve otobüslerle cezaevi önüne gelen TU-HA-DER ile destek veren HDK, BDP ve İHD üyeleri Kürtçe-Türkçe yazılı dövizler açtı. Açıklamayı TU-HA-DER Adana Şube Başkanı Saniye Seçkin yaptı. Cezaevlerindeki açlık grevinde 37'inci güne gelindiğini belirten Seçkin, yaşanacak ölümlerden AK Parti'nin sorumlu olacağını savundu.

PKK ve PJAK'lı tutukluların başlattığı açlık grevinin, İmralı cezaevinde tutulan Abdullah Öcalan'a özgürlük ve anadilde eğitimi kapsadığını dile getiren Saniye Seçkin, "İnkar ve imha siyasetinde ısrar, katliamda ısrardır, ölümde ısrardır. İmralı ve tüm zindanlarda başlatılan direnişler karşısında AKP hükümeti bir çıkmazı yaşamaktadır. 14 yıldır insanlık dışı bir tecrit uygulamasına tabi tutulan Sayın Öcalan, 1 yıl 3 aydır mutlak tecridi yaşıyor" dedi.

Tutuklu aileleri olarak taleplerin haklı olduğunu ve desteklediklerini ifade eden Saniye Seçkin, "Tüm devrimci, demokrat, yurtsever kamuoyunu bu onurlu direnişi desteklemeye çağırıyoruz" diyerek ölüm oruçlarını desteklediklerini dile getirdi.

Açıklamanın ardından Öcalan'a özgürlük isteyen sloganlar atan grup, 10 dakikalık oturma eylemi yaptı. Geniş güvenlik önlemi alan polisin uzaktan izlediği açıklama olaysız şekilde son buldu. Yanlarından geçen cezaevi nakil aracındaki tutukluları da selamlayan eylemciler, geldikleri taşıtlara binerek şehir merkezine döndü.