Samsun’da bir hafta önce meydana gelen olayda Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Alaattin Taştan, boğaz ve boynundaki ağrı nedeniyle servise gelen sivil kıyafetli uzman çavuş Ç.E. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Uzman Çavuş Ç.E., iddiaya göre tabancasının kabzasıyla doktorun başına vurdu. Başına 6 dikiş atılan Dr. Taştan, Uzman Çavuş Ç.E.'den şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili soruşturma devam ederken, bugün hastanenin acil servisirde çalışan iki sağlık memuru  ilginç bir protesto yaptı. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınamak isteyen Sağlık-Sen üyesi iki sağlık memuru, başlarına motorcu kaskı takarak hastalara müdahale etti. Bazı hastalar ise sağlık memurlarını görünce şaşkınlık yaşadı.

Acil servis girişinde basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, "Şiddetten koruma amacıyla sağlık çalışanlarımız kask taktılar. Bu şekilde sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti protesto ettik. Bu tür olayların yaşanmaması adına böyle bir tepki gösteriyoruz. 24 saat canla başla çalışan sağlık çalışanlarımızın bu tür olayları yaşaması bizi üzüyor" dedi.