MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından merkez Yüreğir İlçesi'nde yaptırılan ve 1 Ocak'tan itibaren Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşındığı binayla ilgili eksik ve kusurlu imalatlar konusunu, Sağlık Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi olarak verdi.  Varlı, "Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil servis bölümünün eksik, kusurlu ve hasta girişine elverişsiz, yetersiz kapı yapılmasıyla ilgili skandal medyada geniş yer bulmuş, hasta yakınlarının yoğun şikayetlerine neden olmuştur. Yeni binaya taşınan Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisi, eksik ve kusurlu inşaat imalatından dolayı 5 kilometre uzaktaki eski binada bırakılmıştır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Sorumlulardan hesap sorulması gerekir" dedi.

Varlı'nın Bakan Akdağ'a yönettiği 4 soru şöyle:

"1-Anılan hastanenin projesi kim tarafından yapılmış ve kimler tarafından onaylanmıştır? Anılan proje, başka bir hastane projesinde kullanılmış mıdır? Kabul edilemez bu hatanın Bakanlığınız yetkilileri tarafından gözden kaçırılması konusunda herhangi bir soruşturma açtırdınız mı? Açtırdıysanız hangi sonuçlara ulaştınız ve hangi cezaları verdiniz?

2-Anılan hastanenin inşaat kontrolü kimler tarafından yapılmış, hakedişler kimler tarafından onaylanmış ve hakediş ödemeleri yapılmış mıdır? Anılan hastanenin inşaat ihalesini hangi şirket almış ve hangi şirketler alt taşeron olarak hizmet vermiştir?

3- Eski binadaki acil serviste cerrahın olmadığı, kan bankasının da yeni binaya taşındığı için bulunmadığı iddiaları doğru mudur? Ayrıca görevli personelin, döner sermayemiz azalmasın diye hastayı 5 kilometre uzaktaki hastaneye göndermeye kalkarsa, ölüm yaşanabileceği iddiaları doğru mudur?

4- Hastaneye yeni doğan servisi yapılması unutulmuş mudur? Ayrıca doktorların muayene odalarına lavabo konulmadığı ve hastanenin birçok yerinin yağmurlarda aktığı iddiaları doğru mudur?"