Olay, geçen çarşamba gecesi Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde meydana geldi. Muayene olmak için Acil Servis'e gelen iki kadından biri, serviste nöbetçi Dr. Nazife Aydemir’in yanına gelerek sıra beklemeden muayene olmak istediğini söyledi. Dr. Aydemir’in, "Hayati bir durum yoksa herkes sırasını beklemek zorunda" dedi. Bunun üzerine sinirlenen kadın ve yanınki yakını, sinirlenerek Dr. Aydemir'e saldırdı. Güvenlik görevlileri ve diğer hastalar tarafından önlenen saldırı sırasında Dr. Aydemir’in gözlüğünün camı kırıldı. Şikayet üzerine gözaltına alınan 2 kadın, karakolda alınan ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Dr. Nazife Aydemir ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ ile birlikte bugün basın toplantısı düzenledi.

Saldırının olduğu gece Acil Servis'te aşırı yoğunluk olduğunu ve acil hastalara baktığı sırada bir kadının yanına gelerek sıra beklemeden muayene olmak istediğini belirten Dr. Aydemir, "Hayati tehlike olan bir durum görmediğim için beklemesini istedim. Aşırı derecede ağrısı olduğunu söyledi. Ne olduğunu sorduğumda ise adet sancısı olduğunu söyleyerek müdahale edilmesini istedi. Ben de durumun aciliyetinin olmadığını, beklemesini istediğim sırada yakınıyla birlikte bana saldırdı. Vurmaya başladı, gözlüğümün çerçevesi kırıldı. Daha sonra güvenlik görevlisi ve sırada bekleyen hastalar bizi ayırdı. Şikayetçi oldum" dedi.

Çalışma şartlarının ağır ve çalışırken can güvenliklerinin olmadığını da kaydeden ve konuşurken zaman zaman gözleri dolan Dr. Aydemir, "Psikolojik olarak yıkıldım. Sanki her görev yaptığım sırada saldıracaklar gibi oluyorum. Ama işimi ve mesleğimi sevdiğim için izin almadım" dedi.

Dr. Aydemir geçen Haziran ayında da böbrek ağrısı nedeniyle gündüz Acil Servis'e gelen bir kadın hasta ve kızı tarafından da dövüldüğünü, onlardan da şikayetci olduğunu söyledi.

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın da görevli doktora saldırıdan üzüntü duyduklarını ve bu tür davranışların hiç kimse tarafından tasvip edilemeyeceğini belirterek, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını ve kurallara uymalarını istedi.

Bu arada, Dr. Aydemir’e muayene odasında yapılan saldırı burada güvenlik kamerası olmadığı için tespit edilemedi, ancak koridordaki kargaşa güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.



HT,FK(FK/SS)