Sabah saatlerinde Turgutreis Caddesi üzerinde AÖF Muğla İl Bürosu önünde sıraya giren öğrenciler kayıtlarını yaptırabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Dijital fotoğraf uygulaması nedeniyle birçok öğrenci sıkıntı yaşadı. 1 Ekim'de başlayan kayıtlar bugün sona erecek. 17-18 ve 19 Ekim tarihlerinde mazeretli olanların kayıtları yapılacak.

Sıra bekleyen öğrencilerden Hüseyin Kıyanç, "Vatandaşın devlet kapısındaki çilesi ne zaman bitecek? Kayıt yaptırmak için geldim. Saat 06.00'dan beri bekliyorum. Hangi çağda yaşıyoruz? Bütün üniversitelere internetten kayıt yapılabiliyorken Anadolu Üniversitesi'ne yapılamamasını anlayamıyorum. İnsanlara işkence etmek hoşlarına gidiyor. Bu görüntü yakışıksız. Her yıl bu sıkıntıları yaşamaktan bıktık artık. Buna bir çare bulunması gerek. Kahvaltı bile edemeden kuyruğa girdik. Öğlen oldu, 'Sıramızı kaybederiz' diye, yemek yemeye gidemiyoruz" dedi.

Bilge Kırıntılı ise "Bu kadar insana çile çektirmenin ne anlamı var? Güvenlik yok, yetkililer yetersiz kalıyor. Sabahtan beri kaç tartışma yaşandı. Zaten sinirler gergin, bir de buna insanların anlayışsızlığı eklenince durum daha da içinden çıkılmaz hale geliyor" diye konuştu.



CA(AÖ/CK)