İzmir'de ek yerleştirme, lisans tamamlama, sınavsız ikinci üniversite ile dikey geçiş başvurularının son gününde, Açıköğretim Fakültesi bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturan yüzlerce öğrencinin gün boyu bekleyişi akşam da sürdürdü. Başvuruların son gününde uzun kuyrukta yerlerini alan ve beklemekten sıkılan öğrenciler, büyükşehir olan bir kentte sadece iki büro bulunduğunu, içeride de az sayıda kişinin çalıştığını belirterek tepki gösterdi. Mesai bitimi çalışanların büroyu kapatması ise kuyrukta bekleyenleri öfkelendirdi. Olası kötü bir olayın yaşanmaması için bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

Öğrenciler, diğer illerde büroların saat 22.00 sıralarına kadar açık olduğunu ileri sürdü, İzmir'de görevli olan memurların büroları mesainin normal bitim saatinde kapatmalarına tepki gösterdi.

Konak'taki Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Konak Bürosu'nun önünde imza topladıklarını ifade eden öğrenciler, İzmir Valiliği'ne bu imzalar ile şikayetçi olacaklarını dile getirdi. İmza toplanmasının ardından öğrenciler sessizce dağıldı.

Kadir ÖZEN / İZMİR,


KÖ(SSA) (FOTOĞRAF)