Seyhan İlçe Belediyesi bünyesindeki kurslarda bilgisayar öğretmenliği yapan Meral Özkan, tesadüfen tanıştığı yaşam koçunun hayatını değiştirdiğini, hayata olumlu bakmasını sağladığını söyledi. Özkan, "Zayıflamak için türlü türlü diyetler yapıyordum, ama kilo veremiyordum. Yaşam koçunun önerisiyle doktor kontrolünde dengeli beslenmeye başladım. Hiçbir gıdadan mahrum kalmadan kilo vermeye başladım. Gün geldi iki porsiyon döner yedim, ama bir sonraki öğün meyve ile idare ettim. İki yıllık süreçte 127 kilodan 63'e düştüm. Toplamda 64 kilo zayıfladım" dedi.

'KİLOLUYUM DİYE İŞ BULAMADIM'

Özkan, üniversiteyi dereceyle bitirdiğini, ancak fazla kiloları nedeniyle yaptığı iş başvurularının olumsuz sonuçlandığını anlatıı. Meral Özkan, şunları söyledi:

"Özel sektörde iş başvurusu yaptığım yerlerde daha çok dış görünüş ön plana çıktığı için görüşmelerim hayal kırıklığı ile bitiyordu. Arkadaşlarım arasında kilolu oluşum espri konusuydu. Neredeyse hayata küsme noktasına gelmiştim. Bir gün tesadüfen tanıştığım yaşam koçu, hayata olumlu bakmamı sağladı. Ardından sağlıklı beslenme uzmanına gittim. Uzman doktor, aç kalmadan, kilo verebileceğimi söyledi. Doktorumun önerileriyle beslenmemi düzenledim. Doktorumun tavsiyelerine uyarak 2 yılda 64 kilo zayıfladım. Mağazalarda uygun beden bulamadığım için kıyafetlerimi terzide diktiriyordum. Şimdi ise 36-38 beden hazır giyim ürünlerini giyiyorum. Zayıflayınca çevremdekilerin bakış açısı değişti. Artık bana acıyarak bakmıyor, fikirlerime değer veriyorlardı. İş teklifleri almaya başladım. Bir belediyenin meslek edindirme merkezinde mesleğimi yapıyorum. Duygusal anlamda da teklif geliyor. Artık her konuda seçen taraf ben oldum. Özgüvenim yerine geldi. Dar paça pantolon da giyiyorum, minik etek de. Hiç sevmediğim tartıya her gün çıkıyorum. Kontrolü elden bırakmıyorum."