Kent merkezi ve ilçelere bağlı köylerde son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı, insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor. Ormanlarda yaşayan hayvanlar, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk yaşıyor. Orman ve Su işleri Müdürlüğü’ne bağlı Kastamonu Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hayvanların yaşadığı alanlara yem bırakılsa da bir karaca ormanda aç kalınca şehir merkezine indi. Saraçlar Mahallesi’nde bulunan Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yakınlarındaki bir bahçenin tellerine takılmış halde itfaiyeciler tarafından bulunan karaca yaralandı. İtfaiye ekiplerinin haber vermesiyle birlikte Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, karacayı tellerden kurtararak tedavisi için veteriner hekime götürdü. 

Vücudunda kırık ve yüzeysel yaralanmalar belirlenen dişi karaca, veteriner hekim İhsan Özbay tarafından tedavi altına alındı. Karacanın yaşatılması için tedavi uyguladıklarını belirten Özbay, iyileşmesi halinde hayvanın tekrar doğal yaşam alanına bırakılacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Kastamonu Şube Müdürü Kamil Kesimoğlu ise kar nedeniyle doğada yaşayan hayvanlar için belirli aralıklarla ormanlara yem bıraktıklarını söyledi. Kış şartlarında hayvanların bu yemlere bile ulaşmakta zorluk çektiklerini belirten Kesimoğlu, yemleme çalışmalarının yanı sıra vatandaşların evlerinde artık ekmek parçaları ve yemleri hayvanların ulaşabilecekleri alanlara bırakmalarını istedi.