Sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri arasında Yalı Beldesi'ndeki bir koyda 160 metre uzunluğundaki ve 1.2 milyar değerindeki, üç yüzme havuzu, özel sinema salonları, dalış ve su sporları ekipmanları ve iki mini denizaltısının bulunduğu 'Eclipse' adlı özel yatından denize atlayan Abramoviç, uzun uzun yüzdü. O sırada ciple safariye çıkan ve Bodrum Mumcular sahil yolunu kullanan Rus kadın turistler, Abramoviç'in yatını görünce durup aşağıya indi ve yatın önüne geçerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Abramoviç öğle saatlerinde de yatın üzerindeki helikopterle Milas- Bodrum Havalimanı'na gitti, orada kendisini bekleyen özel jetiyle Londra'ya uçtu.

Abramoviç'in ayrılmasından sonra dev yat demir alarak Bodrum'a yedi mil uzaklıktaki Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) Adası'na hareket etti.

ARAZİ ALMA TALİMATI

Abramoviç'in Bodrum'da bulunduğu süre içinde Kale Caddesi'ndeki bir halı mağazasından çeşitli büyüklükte 6 el dokuması Mazı ve Milas halısı satın aldı. Abramoviç, kendisine rehberlik hizmeti veren Nis Yatçılık Seyahat Acentesi'nin yöneticisi İhsan Küçükünsal'la da turizm yatırımları ve şartlarıyla igili görüştü. Bu arada, Abramoviç'in, İhsan Küçükünsal'a Gökova'nın cennet köşelerinden Mazı, Çökertme ve Ören koylarında, bin dönümden aşağı olmamak üzere arazi satın alınması için talimat verdiği öne sürüldü.



YA(AÖ/COŞ)