Gökeyüp Beldesi meydanında gerçekleştirilen sertifika törenine Gökeyüp Belediye Başkanı Ak Parti'li Ahmet Devrim, projede görev alan Salihli Lisesi Müdürü Hasan Kul, Müdür Yardımcısı Harika Fidan, İngilizce öğretmenleri Emine Kilimci ve Semra Çakır, müzik öğretmenleri Ömer Ebeperi, Mustafa Bursalı ve Semiha Atabey, proje katılımcıları ile belde halkı katıldı.

Projeye katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Maria Catalina Trandafir, "Bu projeye dahil olduğum ve beldedeki kadınlarla tanıştığım için çok mutluyum. Kaybolmakta olan bir sanat dalı ilkel çömlekçiliği öğrendik ve bunun bir parçası olduk. Türklere ve organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. Foivos Pisimisis ise "Workshop ile ilgili çok şey öğrendim. Türkiye'de insanların nasıl yaşadıklarını ve Türk kültürünü öğrendik" dedi. Beata Griskevic, "Bu proje sayesinde Türk arkadaşlarım oldu. Bu zengin kültürü tanıdım. Çömlek yapımını öğretenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Salihli Lisesi Müzik Öğretmeni Ömer Ebeperi, Avrupa Birliği Bakanlığı Grundtving çalışma grupları kapsamında 'İlkel Çömlekçilik' adlı projelerini tamamladıklarını söyledi. Kurum olarak çok güzel bir proje yaptıklarını kaydeden Ebeperi, "Ben de ekibin içerisine yer alarak bu projeye destek sağladım. Bu proje ile Gökeyüp çömlekçiliğini dünyaya tanıtmaya çalıştık. 7 farklı ülkeden 14 katılımcı ile burada kültür alışverişi oldu. Bundan sonra da, yok olmaya yüz tutmuş olan Gökeyüp çömlekçiliği bir şekilde canlanacaktır diye düşünüyorum" dedi. Salihli Lisesi Müdürü Hasan Kul da, böyle bir projeyi başarı ile tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından projeye katılanların yapmış olduğu eserler sergilenirken, sertifikaları da verildi.



(AÖ/CK)