Kentin eğlence mekanlarının yoğun olarak bulunduğu Alsancak semtinde, organize suç örgütü kurarak işyeri ele geçirmeye çalıştığı önesürülen gruba yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından liderliğini Ülkü Ocakları Ege Bölgesi eski Başkanı Abidin Bilgin’in yaptığı suç örgütünün, bir eğlence mekanının otoparkını ele geçirmek için işyerini kurşunlayarak baskı uyguladığı belirlendi. Bilgin ve adamlarının daha sonra aynı işyerinin güvenliği ile otopark işletmesini ele geçirdiği tespit edildi.

Tehdit ve yaralama olaylarına da karıştıkları ileri sürülen çeteye yönelik bugün sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda Abidin Bilgin ile B.U., K.F., S.D., U.B. ile K.S. gözaltına alındı. Zanlıların sorgularının devam ettiği operasyonda yeni gözaltılarında yaşanabileceği bildirildi.

ÇETE SUÇUNDAN 26 YIL CEZA ALDI

Çete lideri olduğu gerekçesiyle yakalanan Abidin Bilgin, Yeşilyurt semtinde 15 Kasım 2004 tarihinde, otomobil kiralama şirketi bulunan Levent Ata’nın öldürülmesi olayından dolayı İzmir 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, suç örgütü kurmak ve yönetmek ile azmettirmek suçlarından geçen hafta toplam 26 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Yine gözatındaki K.F. de, Bilgin’le aynı operasyonda yakalandıktan sonra suç örgütüne üye olmaktan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası almıştı.



TY(İÖ/AAA)


-----------

B.U. (Bülent Uygar)

K.F. (Kamil Fidan)

S.D. (Savaş Diğtaban)

U.B. (Uğur Bakır)

K.S. (Kürşat Sol)