AGÜ Rektör Vekili Prof.Dr. İrfan Alan, Mimar Sinan ile Sümer Kampusü'nün, mimari projeleriyle 3- 5 Ekim 2012 tarihlerinde yapılacak '2012 Dünya Mimarlık Festivali'nde kısa listeye girebilmeyi başardığını söyledi. Dünya Mimarlık Festivali'ne katılacak projeler arasında yer alabilmenin, üniversite olarak kalite hedeflerini güçlendirdiğini anlatan Prof.Dr. Alan, dünya mimarlarının bu festivalde buluşacağına dikkat çekti.

Üniversiteyi ilgilendirebilecek her konuda azami derecede uluslararasılaşma hedefini belirlediklerini anlatan Rektör Vekili Prof:dr. İrfan Alan, şöyle konuştu:

"Akademisyen kadrosundan, öğrencilere, eğitim-öğretim faaliyetlerinden araştırma-geliştirme faaliyetlerimize kadar dünya ile entegre olabilecek, dünyayı ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilecek, dünya ölçeğinde rekabetten kopmayacak bir yapılanma içine girmek istiyoruz. Kampus mimarisinin, yeşil ve çevre dostu binaları, akıllı ve enerji verimli bina uygulamaları, öğrenci ve insan odaklı bina, peyzaj, sosyal ve sportif yaşam alanları, öğrencilerine ve personeline sağlayacağı modern yurt ve lojman imkanları, halk ve sosyal yaşamla bütünleşen, modern eğitim-öğretim ve araştırma derslik ve laboratuar imkanları ile kampus mimarisiyle de uluslararası kalitede kurum olmalarını hedefledik."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'ye  22 Haziran'da yaptığı son ziyarette Sümer Kampusu'nun tanıtım projesini izlemiş ve incelemelerde bulunmuştu.



VD(OE/İD)