AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Çanakkele Şehitler Abidesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşma sonrası, Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu fenalaştı. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü'nün alarma geçtiği olayda Aksu'nun tedavisi Çanakkale Havaalanı VIP salonunda yapıldı.

Yorgun gözüken, konuşurken nefes alıp vermekte güçlük çeken ve cümlelerini tamamlamakta zorlanan Aksu'nun öksürdüğü görüldü. Ayrıca ayakta durmakta zorlandığı gözlenen Aksu, iftar yemeğinin ardından Şehitler Abidesi çevresinde bir süre gezindi. Bu sırada tansiyonu yükselen Aksu, fenalaştı. Gelibolu Yarımadası'ndaki Kilitbahir Köyü'nden Çanakkale'ye acil olarak feribot ile getirilen Abdulkadir Aksu için Çanakkale Gestaş Feribot İskelesi'nde iki 112 Acil Servis ambulansı ve sağlık ekibi hazır bekletildi. Çanakkale İskelesi'ne inen Aksu'ya ilk müdahaleyi özel araç içinde sağlık ekibinin başında bulunan Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kenan Eliuz yaptı. Ardından Aksu, iskelede hazır bekletilen ambulansa binmeyip, özel araçla Çanakkale Havaalanı'na geldi.

VIP salonuna alınan Aksu'ya, havaalanına gelen sağlık ekibi müdahalesini sürdürdü. Çanakkale Devlet Hastanesi'nde görevli Dahiliye Doktoru Hakan Çetin, Aksu'nun muayenesini gerçekleştirdi. Ateşi olduğu ve üşüttüğü belirlenen Aksu'ya, rahatlatmak amacıyla VIP salonunda serum takıldı. Aksu'nun VIP salonundaki tedavisi bir saat sürdü. Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü ile İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat da VIP salonu önünde bekleyerek gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Aksu'nun tansiyonunun normalleştiği ve sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

İftar yemeği için özel uçakla Çanakkale'ye gelen diğer konuklar havaalanına döndükten sonra Abdülkadir Aksu da VIP salonundan bir minibüs ile ayrıldı, apronda bekleyen uçağa bindi. Uçağın merdivenlerinden çıkan Aksu'nun zorlandığı görüldü. Aksu ve beraberindekiler havayoluyla İstanbul'a hareket etti.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

BG(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)