Gazeteci Fatih Portakal, ABD Türkiye arasında gerçekleşen heyetler arası görüşmenin ardından alınan ateşkes kararını değerlendirdi.

ABD ile Türkiye arasında gerçekleştirilen heyetler arası görüşmede Barış Pınarı Harekatı'nın sona erdirilmesi kararı alındı.

Kararı, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence duyurdu. Pence,"ABD, YPG'nin güvenli bölge dışına çıkarılmasını sağlayacak. Daha sonra Türkiye operasyonu tamamen sona erdirecektir" dedi.

FATİH PORTAKAL: TÜRKİYE'YE KABULLENMEK DÜŞTÜ

Portakal, Twitter adresinden yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

"Ne mi oldu? Oyun kurucular ABD ve Rusya anlaşmış. Türkiye’ye de kabullenmek düştü. ABD’lilerle,8 saatlik Ankara ziyaretinde arabuluculukları sayesinde kabul edilmese de ateşkes sağlandı. Trump’ın dediği oldu. İktidar ise anlaşma diyerek kendini kurtarmaya calıştı.

Kim, ne elde etti? Bariz kazanan her telde oynamasını bilen Rus diplomasisi ve stratejisi oldu. Sonra Esad... Rusya sayesinde daha da güçlendi, yerini sağlamlaştırdı. Önümüzdeki birkaç ay içinde kaybettiği Kuzey Suriye topraklarına döneceği aşikar. Normal olan da bu.

ABD’ye gelince. Kaybetti. Güvenilmez olduğunu bir kez daha gösterdi. Türkiye’yi de istediği gibi yönetebileceği ortaya çıktı. Bölgede gücünü Rusya’ya kaptırdı. Ama belli ki, Suriye’den çıkmayacaklar. Terör örgütünü koruyup kollamaya devam edecekler.

Türkiye.Bir harekat varmış, bir harekat yokmuş konumunda.Güvenli bölge şu an için kazanım. Bir de ABD yaptırımlarından kurtuldu.Olan yaptırımlar da kalkacak.YPG ağır silahlarını bırakakacak.Güneye inip orada olmaya devam edecek. Yani ABD, Türkiye’yi kandırmaya devam edecek.

Ve bir süre sonra Türkiye güvenli bölgeyi istemese de terk etmek zorunda kalacak. Çünkü Esad güçleri o topraklara geri gelecek. Membiç, Ayn el Arap ve Kamışlı da olduğu gibi Rasulayn ve Talapyad’a ama PYD ile ama onsuz bayrağını dikecek. Türkiye’ye de oradan çekilmek düşecek.

Aksi tutum Türkiye’yi işgalci durumuna düşürecek. Zaten oyun kurucular da buna müsaade etmeyecek.

Türkiye, Esad’ı yok saymayı sürdürdükçe kaybeden, itibarı zedelenen ülke durumunda olacak. AKP iktidarı, stratejisiz, omurgasız ve boş sözlerle yapılan dış siyaseti artık terk etmeli. Eğer aynı kafa ile gidecek olursa netice yine hüsran olacak.

Trump tarafından söylenen tonca saygısız söz ve o mektupta yazılanlarsa hafızalardan hiç silinmeyecek.AKP’nin kara lekesi olarak arşivlerde duracak. Umarım, 13 Kasim’da Erdoğan bu kişi ile buluştuğunda bu kulaklar dostum kelimesini duymaz! Ama one yazık ki o da olacak...Bitti