'ABD'ye Karşı İslami Gençlik İnisiyatifi üyesi yaklaşık 200 kişi, 16 ayrı şehirde organize olup bugün öğle saatlerinde Adana'ya geldi. Otobüslerle geldikleri Merkez Cami önünde toplanan grup, ABD ve İsrail karşıtı pankart ve dövizler taşıyarak İnönü Parkı'na geldi. Afganistan ve Irak'ta ABD askerlerinin zulüm yaptığını anlatan grup adına, Suriye'de kaçırılan ve 70 gün boyunca Esad güçlerinin elinde tutulduğu belirtilen gazeteci Adem Özköse bir açıklama yaptı. Özköse, Suriye ordusunun ülkesinde katliam yaptığını söyledi.

Gösteriye katılan türban ve pardösülü kadınlar ayrı bir yerde beklerken, araya karışan başı açık 2 kız da atılan sloganlara eşlik etti. Kızlar görüntülendiklerini fark edince grubun arasından çıkıp uzaklaştı.

Konuşmaların ardından yeniden yürüyüşe geçen grup, Merkez Cami önünde bekleyen otobüslere binerek İncirlik Hava Üssü'nün bulunduğu İncirlik'e hareket etti. Geniş güvenlik önlemleri altında ABD Konsolosluğu'nun önünden geçen grubun taşkınlık yapmasını önlemek amacıyla da bina çevresinde çevik kuvvet polisleri bekledi. Bayrak ve dövizler taşıyarak İncirlik'e ulaşan grubu, polis barikatı karşıladı. Üssün kapısına kadar yürümeyi planlayan grup, 2 sıra halindeki polis barikatını aşmak için bir süre emniyet yetkilileri ile görüştü, ancak izin alamadı. Burada da yapılan konuşmaların ardından göstericiler ABD, İsrail ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhine sloganlar attı. Dünyanın değişik ülkelerinde hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılan grup, olaysız dağıldı.


FK(BK/AAA)(FOTOĞRAF)