ABD’nin Florida eyaletinin Jacksonville bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Türk Dostluk ve Kültür Merkezi’nin öncülüğünde University of North Florida, Florida State College ve Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Türk Kültür ve Sanat Çalıştayı’nda Amerikalılara Türk el sanatları tanıtıldı.

Çalıştayda Türkiye’yi Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Fatih Başbua ve Yrd. Doç. Dr. Özcan Özkarakoç, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatlar Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Selahattin Pekşen ve öğretim görevlisi Mehmet Ali Eroğlu, Uşak Üniversitesi’nden Ayşe Üstün, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Melek Abut, Sakarya Üniversitesi’nden Mustafa Genç, Celal Bayar Turgutlu MYO’den Belgin Pelvan ile Dumlupınar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Levent Mercin temsil etti.

Türk akademisyenler tarafından 3 bin katılımcının yeraldığı çalıştayda ebru, hat sanatı gibi geleneksel Türk el sanatlarına ilişkin uygulamalı gösteriler düzenlendi. Katılımcı Amerikalılar ve turistlere yönelik de geleneksel Türk kültürü ve el sanatlarına ilişkin eğitimler ve konferansların verildiği çalıştayda bir de sergi açıldı.

Etkinliğin Türkiye koordinatörü olan Akdeniz Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Mehmet Ali Eroğlu, yabancı katılımcıların geleneksel Türk el sanatlarına yönelik gösterilere çok büyük ilgi gösterdiklerini açıkladı.

NASA Uzay Üssü, Atlanta Universal Film Stüdyosu, UNF ve Florida State College’in kampüslerini de gezen katılımcılar daha sonrayurda döndü.