Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 'İtfaiye Haftası' etkinlikleri kapsamında yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Alanya Kalesi'nde Georgetown Amerikan Üniversitesi yaz okulu öğrencilerinin eğitim gördüğü binada yapılan tatbikatta, öğrencilere olası yangında binanın nasıl tahliye edileceği ve yangına ilk müdahale yöntemleri uygulamalı gösterildi. Hazırlanan senaryo gereği 4 katlı binanın 1'inci katında ders gören ABD'li 12 öğrenci, öğretmenlerin 'Yangın var, binayı boşlatın' uyarısıyla sınıfı tahliye etmeye başladı. Balkon ve pencerelere çıkan öğrenciler merdiven aracı yardımıyla dışarı çıkarıldı.

Kurtarma tatbikatının ardından okulun bahçesinde itfaiye eri Mine Yıldırım, öğrencilere yangın tüpünün nasıl kullanıldığı konusunda uygulamalı eğitim verdi. Yıldırım öğrencilere, yangın veya acil durumlarda Amerika'da 911'in arandığını hatırlatarak, Türkiye'de ise 112'nin aranması gerektiğini aktardı. Daha sonra öğrenciler bahçede yakılan ateşe yangın söndürme tüpüyle müdahale ederek söndürdü. Bu sırada dumandan etkilenen bazı öğrenciler tatbikat alanından uzaklaştı. Dumanın dağılmasının ardından öğrenciler tekrar tatbikata katıldı.

Her yaz 12-15 arası öğrencinin yaz okulu için Alanya'ya geldiğini kaydeden Georgetown Amerikan Üniversitesi Yaz Okulu Müdürü Neşe Devrim, "Olası yangında ne yapılması gerektiği ve bulunduğumuz yerin en erken boşaltılması konularında eğitim aldık" dedi.



ÖY(HA/CK)