ABD'li gurme ekibi, Gaziantep ziyaretinin ardından Kahramanmaraş'a gelerek Mado Evi'nde Türk yemekleri ile ilgili bilgi aldı, kente özgü geleneksel yemekleri tattı. Oldways Vakfı Başkanı Sara Bear Sinnott, vakfın amacının insanları daha sağlıklı ve iyi beslenmeye götürmek olduğunu söyledi. İnsanları daha iyi beslenmeye götürürken eski yöntemleri günümüze uygulamaya çalıştıklarını belirten Sinnott, senelerce kazandıkları deneyimlerle sağlıklı beslenme konusunda çalışma yaptıklarını kaydetti.

Türkiye'yi, geleneksel yemek yeme adetleri ile Türk yemeklerini öğrenmek için ziyaret ettiklerini ifade eden Sinnott, "Grubumuzda yemek konusunda son derece iyi bilgiye sahip arkadaşlarımız var. Bu şekildeki ziyaretlerle sizin yemeklerinizi öğreniyoruz ve bu kültürü ABD'ye götürerek orada uygulamaya çalışacağız"dedi.

ABD'de 2 restoranı bulunan ve Türk yemekleri yapan aşçı Ana Sortun ise "Aşçılık hayatımda bu bölge beni çok etkiledi. Yemeklerinize bayılıyorum, hayranlık duyuyorum. ABD'de 2 tane restoranım var. Doğu Akdeniz ve Türk yemekleri yapıyoruz. Türk yemekleriyle 15 yıl önce tanıştım. Ayrıca Kahramanmaraş dondurmasına hayran kaldım. Dondurmanın sünmesi harika bir şey" diye konuştu.

Bu arada konuk ekip, Kahramanmaraşlı ustaların yaptığı dondurma şovunu izledi, et satırı ile dondurma kesti.