Muğla'nın Bodrum İlçesi’ne gelen ABD donanmasına ait 'USS Sullivans' savaş gemisinden inen askerlere çuval geçirmek isterken polise gösterdikleri mukavemet nedeniyle gözaltına alınan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 6 kişi daha serbest bırakıldı. Eylemciler, Adliye çıkışında bahçede bekleyen arkadaşlarıyla bir araya gelerek slogan atıp, eylemlerinin devam edeceğini belirtti.

TGB Muğla İl Başkanı Safa Parlak, üyeler Şivan Kayaş, Recai Altuntaş, Erdinç Akman, Ali Dirim ve Cem Dikmen, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmalarının ardından Adliye bahçesinde bekleyen arkadaşlarının alkışlarıyla karşılandı. Adliye bahçesinde, 'Yaşasın Türkiye Gençlik Birliği', 'Atatürk gençliği görev başında' ve 'Ya istiklal ya ölüm', 'Tam bağımsız Türkiye' sloganlarını atan gençlere polis müdahalede bulunmadı.

Daha sonra basın açıklaması yapan TGB Muğla İl Başkanı Safa Parlak, şunları söyledi:

"Amerikan askerine Bodrum'u zehir ettik. Daha önce de söylediğimiz gibi biz and içtik. Türkiye'nin hiçbir yerinde Amerikan askeri elini kolunu sallaya sallaya gezemeyecek. TGB'nin eylemleriyle hangi Ameriken askeri sokoğa adımını atıyorsa başında çuvalı da göze alacak. Elimizde çuvallarla gezerek, askeri dışarı çıkarmadık. Dün akşam polisin yaptığı müdahalede biz daha askeri protoste etmeye başlamadan polisin sert darbesiyle karşılaştık. Yaralanarak, sert şekilde darp edildik. Gözaltı sırasında arabaya alınan arkadaşlarımız polis tarafından tehdit edildi. 'Çöplüğe çekin' talimatı verilerek korkutulmaya çalışıldı. Bunlar bizi yıldırmadı. Bizim üzerimize geldikleri sürece eylemlerimiz niteliğini artırarak devam edecek. Tam bağımsızlığımıza kavuşana kadar davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Gençlik olarak her şart altında mücadele devam edeceğiz."

Gençler, açıklamanın ardından dağıldı.

Sezer ŞAHİNDAŞ/BODRUM (Muğla),