Bodrum’a geçen cuma günü akşam saatlerinde gelen ve dün gece protestolarla karşılaşan ABD savaş gemisi 'USS Sullivans'taki subay ve askerlerin büyük bölümü, bugün sabah saatlerinden itibaren otobüslerle Efes ve Pamukkale’ye gitmek için ilçeden ayrıldı. ABD'li askerlere sivil polisler ekip otolarıyla eşlik ederken, 10’a yakın ABD askeri de geniş güvenlik önlemleri altında Yalıkavak Beldesi’ndeki Rashit Türk Hamamı'na gitti. Polis ve jandarma gazetecileri hamam etrafına yaklaştırmadı. Bu arada 296 personeli bulunan ABD savaş gemisinin çevresinde de alınan güvenlik önlemleri arttırıldı.

YARBAY ARMSTRONG: "ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞANDI"

Geminin komutanı Yarbay Derick Armstrong, önce Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ardından da Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Armstrong'a ziyaret sırasında Deniz Piyade Ateşe Binbaşı Tanya Murnoch, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan Deniz Üsteğmeni Onur Bal ve tercüman eşlik etti. Yarbay Armstrong, "Dün akşam üzücü olaylar yaşandı. Emniyet ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri sayesinde hiçbir sorun yaşamadık. Umarım bir daha böyle durumlarla karşılaşmayız. Bodrum'a geldiğimiz günden itibaren çok güzel vakit geçiriyoruz. Bodrum'a ilk gelişim. Oldukça beğendim. Bu güzel şehre her zaman gelmek isterim" dedi.

5 TGB’Lİ SERBEST BIRAKILDI

Dün gece, ABD askerlerinin başına çuval geçirmek üzere Barlar Sokağı'na gelen ve eylemi yapamadan gözaltına alınan 11 TGB üyesinden Doğukan Ertan, Sehrat Çığlı, Ahmet Şen, Birkan Durkan ve Çağrı Büyük, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken diğer 6 kişinin sorgulamalarının devam ettiği, akşam saatlerinde Adliye'ye sevk edilecekleri öğrenildi.

Ayrıca TGB Muğla İl Sekreteri Beyhan Korkman, üyelerden Cemil Göze, Özgür Bursalı, Mustafa Üzek de bugün sabah saatlerinde Muğla Adliyesi'ne gidip protestolarla ilgili ifade verdi.

Öte yandan akşam saatlerinde Adliye'ye sevk edilecek TGB’lilere destek vermek üzere Muğla ve Marmaris’ten ilçeye 50 kişilik TGB üyesinin geleceği belirtildi.

'USS Sullivans' gemisinin yarın akşam saatlerinde Bodrum'dan ayrılması ve Akdeniz'e açılması bekleniyor.