MERDİVEN ENGELİ


Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, tekerlekli sandalyesiyle kalabalığın arasındaydı. Toplantının başlamasına az bir süre vardı. Ancak Lütfi Kırdar'da yapılan toplantı için seçilen salon bir kat aşağıdaki Haliç salonuydu. Bu salonun bir sorunu vardı. Salona sadece merdivenlerden inilebiliyordu. Haberciler durumu fark edip, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Baş'a toplantıya katılıp katılamayacağını sordu. Kameralar kapalıyken Baş, herhangi bir sorun olmadığını salona inen bir asansör olduğunu söyledi. Ancak durumun böyle olmadığı, salona inmenin tek yolunun merdivenler olduğu çok geçmeden anlaşıldı.


"DOĞRU YAŞAMAK ADINA ÇALIŞMALARI YÜRÜTECEĞİZ"


Dışarıda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanıyla bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuşmasında bu gerçeğe vurgu yaptı. Topbaş, "AB entegrasyonu konusunda bir metin protokol yapacağız. Bu metin kentte yaşayan tüm fertlerin kent yaşamının kalitesini yaşayabilmek için hazırlanan yönetim anlayışının maddeleri" sözleriyle önemli bir hatırlatmasında bulundu.


Topbaş, bu hatırlatmanın ardından eleştirisini dile getirdi. Kadir Topbaş, "Bir eksiklik ortaya çıktı. Bu salon bizden önce yapıldı. Özürlülerin buraya ulaşması mümkün değil. Biraz önce katılımını arzu ettiğimiz, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan bey gelemediler aramıza. Neden? Çünkü düşünülmemiş. İşte bunları ortadan kaldırmak, kenti doğru yaşamak adına çalışmaları yürüteceğiz" dedi.


Bu arada Baş'ın toplantı salonunda olmaması dikkat çekti.


ÖA-ÖA (MK) (FOTOĞRAF)