55 BİN KİŞİNİN VİZYONU GENİŞLEYECEK


Bağış, "Avrupa'da dar vizyonlu siyasetçilerin engelleme çalışmalarına rağmen Türkiye, AB yolunda ilerlemeye devam ediyor. Papaza kızıp oruç bozmamak gerekiyor. Biz AB sürecinde attığımız reform adımlarını Avrupalılar için değil, kendi vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için gerçekleştiriyoruz. O çerçevede bu reformlara devam etmemiz lazım. Bu yıl 55 bin vatandaşımız AB üyesi ülkelere eğitim amaçlı gönderilecek. Bu tamamen AB fonları ile değil, yüzde 60-65'i AB fonlarıyla, yüzde 35-40'ı da bizim kendi ulusal fonlarımızla gerçekleşecek. Ama 55 bin kişinin vizyonu genişleyecek. Bu 55 bin kişi ülkeye döndükten sonra yaptıkları hizmetlerde çok farklı bir performans sergileyecekler. Bu da onların muhatap oldukları kişileri etkileyecek" diye konuştu.


HEDEF 55 BİN KİŞİYE ULAŞMAK


Toplantıda, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları'na ilişkin bilgi veren Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Ulusal Ajans Başkanı Musa Ceylan da 2012 yılına ilişkin hedeflerini aktardı. Eğitim programlarından yararlananların sayısının 55 bin kişiye ulaşmasını hedeflediklerini kaydeden Ceylan, diğer hedefler arasında 100 milyon hibe yardımının, 81 ilde 207 adet bilgilendirme toplantısının ve 17 bin vatandaşa yüz yüze bilgi aktarmanın yer aldığını ifade etti.


AVRUPA'DAN EĞİTİMLİ AŞÇIYA AB ROZETİ


Öte yandan Bakan Bağış, toplantıda bulunan Fatih Çekirge'nin kendisine "Keşke o programda olan gençleri burada görseydik ve birkaç soru sorsaydık ve onlardan dinleseydik" diye mesaj yazdığını aktardı. Ancak bu söz üzerine bir tesadüf yaşandı ve toplantının yapıldığı Condrad Otel'in mutfağında çalışan genç aşçı Meir Baruh'un böyle bir programda Avrupa'da altı aylık bir eğitim gördüğü ortaya çıktı. Toplantıya getirilen aşçı Baruh, bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Bağış, Baruh'a Avrupa Birliği Bakanlığı rozetini taktı.


(BB)