Halk ozanı Aşık Meydani, proje kapsamında geçen hafta öğrencileri olan, Yiğit Kandemir Alkan, Tuncay Köksal, Ali Özyürek, Aydemir Duran, Mesut Yerlikaya, Abbas Kırlangıç ve Tamer Eroğlu ile birlikte Paris'te bir dizi konser verdiklerini anlattı. Konsere, Fransa'da yaşan Türkler'in yanı sıra, halk bilmiyle uğraşan araştırmacıların da ilgi gösterdiğini belirten Meydani, şöyle dedi:

"Proje kapsamında Paris'te verdiğimiz konser büyük ilgi gördü. Konser öncesi benim Fransızcaya çevrilen şiir kitaplarım izleyicilere dağıtıldı. Konsere Paris'te yaşayan Türklerin yanı sıra Fransız müzikseverler de katıldı.Fransa dışında İspanya ve Hollanda'da da önümüzdeki aylarda konserlerimiz olacak. Oradan gelecek müzik ve halk dansları toplulukları da Kayseri'de gösteri yapacak. Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında türkülerimizle, aşıklık geleneğimizle bir köprü kurmak istiyoruz. Avrupada yaşayan gurbetçilerimiz bize büyük ilgi gösteriyor.''

Proje yöneticisi Muzaffer Eroğlu, geleneklerimize sahip çıkmak amacıyla hazırladıkları projenin aşıklık geleneğine dikkat çekmeyi ve aşıklık geleneğini yaşatmayı hedeflediğini söyledi. Eroğlu, ''Aşıklık geleneğinin Unesco Somut Olmayan Dünya Mirası listesinde yer alması, bizim çıkış noktamız oldu. Bu doğrultuda hazırladığımız proje ile Avrupa ülkeleri ve Türkiye arasında var olan dostluğun daha da artacağını umut ediyoruz. Konserlerimiz karşılıklı olarak sürecek'' diye konuştu.

Projenin Kayseri ayağında, 18-20 Şubat 2012 tarihlerinde, Malaga Konservatuvarından gelecek 'Malaka Turka' isimli müzik grubu ve Paris'ten gelecek Paris Halk Dansları Topluluğu, Kayseri Şehir Tiyatrosu'nda gösteri sunacak.



VD(OE/İD)