Bakan Çelik ayrıca, Almanya’daki Gülen’e yakın kuruluş ve organizasyonların da yasaklanmasını istedi.  Çelik,”Biz, Almanya’dan harekete yakın olan şirketler ve kuruluşların yasaklamasını bekliyoruz” diye konuştu.

Teröre destek iddialarını geri çevirdi

Alman İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye’yi “Ortadoğu’daki dini grupların merkezi eylem platformu” olmakla itham eden rapordaki iddiaları geri çeviren Ömer Çelik,”Biz PKK, IŞİD ve diğer terör örgütlerine karşı savaşıyoruz. Bunu kendi isteğimiz olduğu kadar, müttefiklerimiz için de yapıyoruz” dedi.

Halep düşerse yeni mekanizmalar tartışılır

Türkiye’nin AB’ye girmesinin Avrupa açısından da iyi olacağını belirten Bakan Çelik, geri kabul anlaşmasının devam edip etmeyeceğinin ise, Suriye’deki gelişmelere bağlı olduğunu söyledi. Wirtschafts Woche’deki habere göre, Bakan Çelik Halep’in düşmesi ve yeni bir sığınmacı akını olması durumunda, yeni mekanizmaların tartışılması gerektiğini dile getirdi. Çelik, AB tarafından Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanmaması durumunda Türkiye’nin bu konuda istekli davranmayacağına dikkat çekti.