"PARTİ OLARAK HÜCRELERİMİZİN YENİLENMESİ ADINA ÖNEMLİ BİR TOPLANTI OLACAK"


AB Bakanı Bağış, Ankara'da Pazar günü yapılacak Ak Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'nin nasıl bir kongre olacağı sorusuna yanıt verdi. Bağış, "Yarın kongrede gerçekten Türkiye'nin son 10 yıla damgasını vuran bir iktidarın, bir iktidar partisiin, bir halk partisinin önümüzdeki döneme ilişkin mesajları yorumlanacak. Bugün şu anda Dünya Çeviri Günü münasebetiyle Çevirmenler Derneği'nin konuğuyuz. Yarınki toplantıda da yine çevirmenlerimiz dünyanın farklı dillerine o mesajları çevirecekler. Türkiye'den yayılan barış mesajlarını, insanlık mesajlarını, dostluk kardeşlik mesajlarını bütün dünyanın algılaması için yine bu sektör biraraya gelecek. Aslında Dünya Çevirmenler günü 30 Eylül. Ak Parti Kongresi'nin de 30 Eylül'de gerçekleşeceğini düşünürsek bunun güzel bir tevafuk olduğunu, çünkü bu mesajların bütün dünya tarafından algılanması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Bağış, "Parti olarak hücrelerimizin yenilenmesi, daha da güçlenmesi ve önümüzdeki 10 yıla, 20 yıla, 100 yıla yönelik projelerin ortaya çıkması adına önemli bir toplantı olacak.Bu kongre için hem doğudan hem batıdan hem kuzeyden hem güneyden birçok yabancı konuk gelecek. Partimiz her geçen gün daha da büyüyor. Evet don dönemde yeni katılımlar var ama biz 75 milyonun siyasi partisiyiz. Çünkü bu partiyi millet kurdu ve tabelasını millet astı ve tamamen milletin değerleriyle siyaset yaptığı için, milletin mesajlarını ilgili platformlarına taşıdığı için, bu kadar ilgi gördü. Cumhuriyet tarihinde ülkemizde hiçbir siyasi parti AK Parti gibi her girdiği seçimde bir önceki seçimden daha da güçlenerek toplum desteğine kavuşmamıştı. Bunun sırrı da milletin değerleriyle emhal olmaktır. Yarınki kongrede de göreceksiniz yine Türkiye'nin değerlerini, Türkiye'nin ve insanımızın değerlerini dünyaya duyurma konusunda önemli bir gün yaşanacak" diye konuştu.


UFUK URAS'IN AK PARTİ'YE KATILACAĞI İDDİASI


Bakan Bağış AK Parti'ye katılacak isimler arasında Ufuk Uras'ın da isminin telaffuz edildiği iddialarıyla ilgili bir soruyu da yanıtladı. Bakan Bağış, "Yarını bekleyelim. Yarın inşallah çok görkemli, çok coşkulu bir kongre olacak. Siyaset bireylerle alakalı birşey değil. Siyaset fikirlerle alakalı, eylemlerle alakalı birşey. Onun için orada şahıslara odaklanmaktansa, yarın Sayın Başbakanımızın konuşmasında vurgulayacağı mesajlar bence çok önemli. Onlara odaklanalım. Tabii ki partimiz her geçen gün zenginleşiyor ama bu parti A kişisiyle, B kişisiyle değil, 75 milyonla çok güçlü bir parti oldu. Bundan sonra da yine 75 milyonun desteğiyle çok farklı noktalara gitmeye devam edecek" dedi.


"İLERLEYEMEYEN BİR AB'NİN İLERLEME RAPORUNU ÇOK DA FAZLA CİDDİYE ALMAYA GEREK GÖRMÜYORUM"


AB Bakanı Bağış Ekim ayı başında açıklanacak AB İlerleme Raporuyla ilgili de konuştu. Bakan Bağış, "Şu anda Avrupa Birliği Komisyonuyla İlerleme Raporu taslağı üzerinde müzakerelerimiz devam ediyor. Tabi bu rapor 27 ülkenin katkısıyla hazırlanıyor. Bu ülkelerin Türkiye'ye bakışında farklılıklar var. Bir tanesi Türkiye'nin diplomatik ilişkilerinin olmadığı bir ülke.Onlar da o rapor üzerinden Türkiye'ye birtakım mesajlar vermek ve Türkiye'yi sorunlu gösterme çabası içine girebilirler. Ama buna karşılık da biz kendi raporumuzu kendimiz hazırlayacağız. Yıl sonunda kendi karnemizi keni ilerleme raporumuzu kendimiz hazırlayacağız. Bizim için önemli olan odur. Biz İlerlemeyi AB yoludnda atılan adımlarla değerlendiriyoruz. Kaç tane yasa meclisten geçmiş, kaç tane ikincil düzenleme yürürlüğe girmiş, hangi adımlar atılmış, insan hakları adına, serbest pazar ekonomisi adına, hijyen, gıda adına so bir yılda neler yapılmış, onun dökümünü çıkarıp onu milletimizle paylaşacağız . İlerleyemeyen bir AB'nin Türkiye için hazırladığı bir İlerleme Raporunu çok da fazla ciddiye almaya gerek görmüyorum. Bizim için önemli olan kendi raporumuzu kendimizin hazırlamasıdır.Ama şu da bir gerçek. Bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir. İlerlemeyen bir AB bile bizim göremediğimiz bir açıdan birtakın eksikliklerimizi görebilir Onun için, bunları da değerlendiririz. Ondan sonra da hep birlikte o yorumu yaparız" diye konuştu.