Avrupa Birliği projeleri ile ilgili Ramada otel’de düzenlenen tanıtım programında konuşan Bakan Bağış, Filistin’in 65 yıl aradan sonra ilk kez BM’de gözlemci devlet statüsüne kavuştuğunu ve devlet olma yolunda ilk adımını attığını söyledi. Filistin’in Gözlemci Devlet olma sürecinde Türkiye’nin çok büyük diplomatik çabalar harcadığını ifade eden Bakan Bağış, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderleri tek tek telefonla arayarak bu konudaki net tutumunu sergilediğini söyledi. 

Kararın çıkmasından sonra Dünyanın Filistin’i ayakta alkışladığını belirten Bakan Bağış, "Dünya Filistin’i ayakta alkışlarken, kimileri de ilk defa organize bir şekilde dünyayı manipüle edemeyeceklerini anladılar. Herkes ayaktayken oturan birileri vardı, onlarda zaten gereken mesajı aldılar" dedi. Bakan Bağış konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Filistin davasına gönül veren tüm vatandaşlar ile bütün herkes, dün gerçekten büyük bir haksızlığın sonuna giden yolun ilk adımının atıldığını gördük. Dünyaya bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum, bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulmadıkça ne İsrail’e barış gelir, ne orta doğuya barış gelir, ne dünya barışı sağlanabilir. Filistin halkının kendi devletini kurması İsrail için de en önemli güvenlik poliçesidir. Artık bunu bütün dünyanın görmesi gerekir."



CÖ,MP(MP/COŞ) FOTOĞRAFLI)