1995 yılında engelli yasası ile belediyede çalışmaya başlayan 42 yaşındaki Murat Satar, evli ve 2 çocuk babası. Boyuyla dikkat çeken Satar, belediye önünde makam aracı yerinin düzenlenmesi görevini yürütüyor. Boyu uzunluğundaki bariyerleri kaldırarak trafik düzenlemesi yapan Satar, görevini severek yaptığını belirtiyor.

HALK BENİ ÇOK SEVİYOR

Boyunun kısa olması nedeniyle daha çok evde sıkıntı yaşadığını ifade eden Satar, "Daha önce kirada oturuyordum ve ondan dolayı çok sıkıntı yaşıyordum. Elektrik prizlerine yetişemiyordum. Ama kendimize göre ev yaptırınca prizleri de aşağıya aldık. İş hayatım da herhangi bir sıkıntı yok. Tokat halkı beni çok seviyor" dedi.

KIZI VE OĞLU UZUN, EŞİ AYNI BOYDA

Satar, 13 yaşındaki kızı Ayla ve 10 yaşındaki oğlu Hayri'nin kendisinden uzun olduğunu belirtirken, eşi Nevin ile aynı boyda olduklarını dile getirdi. 18 yıldır Tokat'ta olduğunu kaydeden Satar, kente gelen bürokratları belediye önünde karşılayan zabıta mangasının en ön sırasında kendisinin olduğunu belirten Satar, "Buraya gelen cumhurbaşkanları ve bakanlar beni çok seviyor, hoşlarına gidiyor" diye konuştu.

ÇALIŞMASINDAN MEMNUNUZ

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin ise, Zabıta Müdürlüğünde çalışan Murat Satar'dan memnun olduklarını söyledi. Çetin, "Zabıta müdürlüğümüzde kıymetli arkadaşlarımız var. Ama Murat müstesna. Cenabı Allah onu özel bir donanımla yaratmış. Estetiği, fiziği, görev anlayışı fevkalade güzel. Biz Murat'tan memnunuz. İyi bir aile reisi, çoluk çocuğuna sahip çıkan bir yapısı var. Görevide belediye önündeki trafik ile ilgili. Çok ağır bir görev değil ama hassas bir görev. Zaman oluyor Cumhurbaşkanımız geliyor, sayın bakanlarımız geliyor. Dolayısıyla çok güzel bir yerde güzel hizmet yapıyor. Biz onu seviyoruz, hizmetlerinden de memnunuz" dedi.