İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından resmi kurumlarda çalıştırılmak üzere 9 aylığına 900 kişinin geçici olarak işe alınacağı duyuruldu. Yaklaşık 7 bin kişi, iş için başvurdu. Bugün Kilis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde Valilik, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kilis Belediyesi'nden oluşan komisyon, başvuru yapan işçilerin nerede çalışmak istediğini belirlemek için toplantı yaptı. Sabahın erken saatlerinde İtfaiye Müdürlüğü'ne gelen yaklaşık 4 bin kişi, nerede çalışmak istediklerini bildirerek kayıt altına aldırmak istedi.

İZDİHAM YAŞANDI

Motosikletlerle gelen vatandaşlar arasında sıra yüzünden gerginlik çıktı, izdiham yaşandı. İşsizlerin yol kenarına park ettiği motosikletler de trafik akışını etkiledi. İtfaiye araçlarının çıkış kapısı da yoğunluk nedeniyle kapandı. Tüm ısrarlara rağmen sıra düzeni sağlanamayınca kayıt işlemi iptal edildi. İşçi adayları ise bu duruma tepki gösterdi.

İŞKUR yetkilileri, resmi kuruluşlara 9 aylık süre çalışacak 900 işçi alınacağını, bunun için 7 bin kişinin müracaat ettiğini bildirdi. İşçilerin nerede çalışmak istediğini belirlemek için yaptıkları toplantının izdiham nedeniyle iptal edildiğini belirten yetkili, kayıt işlemlerinin önümüzdeki günlerde tekrar yapılacağı da açıklandı.