Milli Mücadele dönemlerinde İtalyanlar'ın işgali altındaki Antalya'da, Mehmet Emin Bey tarafından gizlice kurularak yayın hayatına başlayan ve kurulduğu günden bu güne günlük olarak yayımlanan gazete, mali sorunlar nedeniyle satışa çıkarıldı. Gazetenin satış kararı bugün sürmanşette yer alan, '9 Eylül 1922'de kurulan ve günlük olarak yayınlanan bu gazete satılık' ibaresiyle okurlara duyuruldu. Mehmet Emin Bey'in vefat etmesinin ardından Havva Adıson, daha sonra Adıson'un yeğenleri Emel-Sevgi Taner kardeşlerin yönetimindeki gazete, bir süre sonra 19 yaşında Antalya Gazetesi'nde mesleğe başlayan 54 yaşındaki Ekrem Şen'in yönetimine geçti.

EKONOMİK ŞARTLAR ETKİLEDİ

Gazetenin sahibi 35 yıllık gazeteci Ekrem Şen, günlük olarak 8 sayfa yayınlanan gazeteyi satmayı 6 aydır düşündüklerini anlatırken, bu kararı almakta çok zorlandıklarını aktardı. Her şeye rağmen gazeteyi çıkarmak için mücadele ettiklerini dile getiren Ekrem Şen, "Bu kararı almamız zor oldu. Çünkü, 90 yıllık geçmişi olan bir gazete. 90 yıldır günlük olarak yayınlıyoruz. Ama günümüzdeki ekonomik şartlar bizi ister istemez etkiledi. Yerel gazete çıkarmak hakikaten çok meşakkatli bir iş. Ama özveriyle birlikte bu işin sevdalısı olduğumuz için yapmaya gayret gösterdik. Antalya Gazetesi, Antalya'da çıkan ilk yerel gazete, birçok insan burada ekmek yemiş, hizmet etmiş. Ama günümüzün ekonomik şartları bizi çok zorladı" dedi.

KOCA ÇINARI SATILIĞA ÇIKARDIK

Antalya Gazetesi'ni Emel-Sevgi Taner kardeşlerden emanet aldığını dile getiren Ekrem Şen, "Elimizden geldiğince sürdürdük. Bu kararı vermek çok zor oldu. Antalya'da yerel gazete okuma alışkanlığı yok. Sivil toplum kuruluşları ya da bazı kurumlar biraz destek verselerdi, belki bu kararı almazdık. Ama böyle bir destek de görmediğimiz için koca çınarı satılığa çıkardık. Buraya kadarmış. İnşallah bundan sonra emin ellerde daha güzel yerlere gelir diye düşünüyorum" diye konuştu.

BU GAZETENİN İLKELERİ VAR

Gazeteyi, gazetecilikten anlayan, mesleği seven bir kişinin almasını istediğini vurgulayan Ekrem Şen, "Çünkü bu gazete ideallerinden ve ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermedi. Ben bu gazeteye 35 yılımı verdim. Bu işi seven insanların bu gazeteyi yürütmesini temenni ederim. Fazlasıyla üzüldüm. Çünkü bu benim evladım gibidir. Hayat damarlarından biri kopmuş gibi. Biz burada bir aileyiz. Burada uzun süredir çalışan insanlar var. Onlar da ister istemez üzülüyor. Bu da beni çok üzüyor, ama yapacak bir şeyim kalmadı" diye konuştu.