Olay, Çal İlçesi Bayıralan Köyü'nde 'Deda Deri'nin sahibi işadamı Abdullah Deda'nın babası Ömer Deda'nın evinin bahçesinde dün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Ömer Deda ile yanlarında bakıcılık yapan akrabası 75 yaşındaki Fatma Çıtak, koyunları otlatmak için ahırdan çıkardı. Bu sırada 15 koyunun arasında bulunan 2.5 yaşında ve yaklaşık 90 kilogram ağırlığındaki Sakız melezi cinsi koç, birden sahibi Ömer Deda ile Fatma Çıtak'a saldırdı. Koçun kafa darbeleriyle yere düşen Deda ve Çıtak, bağırarak yardım istedi. Bahçede bulunan römorkun önüne düşen Deda ve Çıtak'ı, koç defalarca tosladı.

KALBİ DURDU, YENİDEN ÇALIŞTIRILDI

Yardım çığlıklarını duyan 55 yaşındaki Gülhan Başkaya, diğer komşulardan yardım istedi. Ömer Deda'nın eşi Necla Deda ve Gülhan Başkaya, koçu sopayla vurarak uzaklaştırıp, ahıra soktu. Ağır yaralanan Ömer Deda ve Fatma Çıtak, köye çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fatma Çıtak, başına aldığı darbeler sonucu gece kurtarılamadı. Servergazi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ömer Deda'nın da kalçasında kırık ve vücudunun büyük bölümünde morluk bulunduğu, durumunun ağır olduğu belirtildi. Yoğun bakımda tutulan Deda'nın kalbinin durduğu ancak yapılan kalp masajıyla çalıştırıldığı belirtildi.

Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında köye gelen jandarma olay yeri inceleme ekibi, başı kanlı olan koçu inceledi. Jandarma, köylülerin tuttuğu koçun başındaki ve bacaklarındaki kan izlerinden örnek aldı. Bu arada, Ömer Deda'nın ağır yaralanması üzerine fenalaşan eşi Necla Deda da hastaneye kaldırıldı.

GÜÇLÜKLE AHIRA SOKMUŞLAR

Olayın tanığı Gülhan Başkaya, komşularını kanlar içinde gördüğünü belirterek, "Bazı koyunlar bizim evin önüne kadar gelince merak edip, baktım. Koç ikisini de yere yatırmış, hareket ettikçe tosluyordu. Ben de korktum, yalnız giremedim, bana da tos vurur diye, yardım istedim. Komşuyla beraber koçu sopayla kovalayıp, güçlükle ahıra soktuk" dedi.

Hastanede tedavisi süren Necla Deda'nın yakınlarına, "Katil koçu hemen kesin, görmek istemiyorum" dediği ancak Cumhuriyet Savcısı'nın soruşturma bitene kadar kesimine izin vermediği öğrenildi. Katil koçun 10 gün önce de Ömer Deda'ya saldırdığı ve bacağından yaraladığı ortaya çıktı.



RÇ(İÖ/İD)