2 çocuk babası Metin Yüksel, 9 yıl önce çalıştığı işyerinde yakıt tankını boyadığı sırada iskelenin çökmesi sonucu yaklaşık 15 metre yükseklikten düştü. Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yüksel'de iç kanama ve leğen kemiğinde kırıklık olduğu saptandı.

Kazanın ardından ilk sıralar yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü ifade eden Yüksel, yaşadıklarını anlattı:

''Yoğun bakımda olduğum için kırık olan leğen kemiğime müdahale edilememiş. Bunun üzerine kemik yukarı kaydığı için 6 santimetre eksik olarak yanlış kaynamış. 2 yıl hiç yürüyemedim. Daha sonra aksayarak yürümeye başladım. Zor da olsa yürüyüp, evime ekmek götürebilmek için çalışıyordum. Ama son 6 ay artık yürümekte güçlük çekiyordum ve rahatsızlığım belimde de ağrı yapıyordu. Bir kaç şehirde doktora muayene oldum. Hepsi ameliyatla ayağımın düzelebileceğini, ama ölüm riski olduğunu söyledi.''

RİSKE RAĞMEN AMELİYAT OLDU

Ölüm riskine rağmen ameliyat olmayı göz önünde aldığını ifade eden Yüksel, ''Konya'ya geldim ve Farabi Hastanesi'ndeki doktorların da, riskli olmasına rağmen başarılı olacakların söylemesi üzerine 26 Kasım günü ameliyat oldum. Şu an sağlık durumum iyi ayağımın üzerine düz basabiliyorum ve artık aksayarak yürümüyorum. Doktorlar 1 yıl sonra futbol bile oynayabileceğimi söylediler'' diye konuştu.

'RİSKLİ OLDUĞU İÇİN KADERİNE BIRAKILIYORLAR'

Leğen kemiği kırılanların, ameliyat riskli olduğu için genellikle kaderine bırakıldığını belirten Özel Konya Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi, şunları söyledi:

''Hastamızın tedavisindeki en büyük özellik çok uzun zaman geçmesine rağmen kalçasında gelişen kötü kayma denilen yaklaşık 6 santimetre leğen kemiğinin bir tarafı yukarı çıkmıştı. Bir bacağı diğerinden 6 santimetre kısaydı. Buna bağlı olarak leğen kemiğinde ciddi bir asimetri oluşturuyor. Buna bağlı olarak ciddi bel ağrısı ve yürüme güçlüğü çekiyordu. Bu ameliyat normalde taze olduğunda bile riskli bir ameliyattır. Leğen kırıklığı olan hastaların ameliyatlarının riskli kabul edip, kaderlerine terk edilmesi söz konusu oluyor. Metin bey de 9 sene bu şekilde yaşamış. Leğen kemiğini eski haline getirdik. İki operasyon gerçekleştirildi. Kalçasının olabildiğince normal haline getirdik. Şu an bacaklarında yarım santimetre kısalık kaldı.''

ÖÇ(İA/COŞ)