Geçen cuma günü, saat 01.00 sıralarında Karşıyaka İlçesi’ndeki Anayasa Meydanı yakınlarında meydana gelen olayda, çöplerden hurda toplayan Vedat Çayır, denizde bir kadının olduğunu görünce suya atladı. Kadını kıyıya kadar getiren Çayır, daha sonra yakındaki Karşıyaka Merkez Karakolu’na gidip polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, sokaklarda yaşadığı belirlenen Sevgi Çalık’ın öldüğünü belirledi. Çalık’a yardım eden Çayır da, esrar kullanmak suçundan arandığı saptanınca hakkında yasal işlem yapıldı.

DENİZE İTMİŞ

Olaya el koyan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, görgü şahitlerinin ifadesi doğrultusunda, ölen Çalık’ın en son yanında hurdacı İ.K.’nin (40) olduğunu saptadı. Harekete geçen ekipler, İ.K.’yi kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan ve suçunu itiraf ettiği belirtilen İ.K.’nin, Sevgi Çalık'la birlikte alkol aldığı, aralarında çıkan tartışma sonrası birbirlerini iterken denize düşen Çalık’ın ölümüne neden olduğu belirlendi. Çalık’ın denize düşmesinin ardından kendisi de suya giren İ.K.’nin, daha sonra korkup kaçtığı anlaşıldı.

9 YIL ÖNCE DE ÖLDÜRÜP YAKMIŞ

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanan İ.K.’nin, 9 yıl önce de aynı ilçede cinayet işlediği ortaya çıktı. Zanlı İ.K.’nin, Gümüşpala Semti’nde yalnız yaşayan yağlıboyacı Erol Görgün’le (44), borç olarak verdiği 5 TL parayı geri alamadığı gerekçesiyle içki masasında tartıştığı, daha sonra kırık şişeyle boğazını kesip öldürdüğü, evini de ateşe verdiği belirlendi. Polis tarafından yakalanan, o zaman inşaat işçiliği yapan İ.K.’nin cinayeti itiraf ettiği, ancak evi ateşe vermediğini söylediği kaydedildi. Tutuklanan İ.K.’nin yaklaşık 8 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildiği belirlendi.



TT(İÖ/COŞ)



İ.K.: İsmail Kara