'Polise mukavemet etmek' iddiasıyla haklarında dava açılan ve Türkiye Gençlik Birliği üyesi oldukları bildirilen Hüseyin Elmagöz, Alican Pınarbaşı, Ozan Çetinkaya, Şefik Kenar, Sinan Sungur, Keremcan Çolak, Lale Delidağ, Ramazan Fişek ve Berkay Şayir, duruşmada yaptıkları savunmalarda, polise mukavemette bulunmadıklarını; polisin kendilerine orantısız güç kullandığını, yerlerde sürüklenip tartaklandıklarını iddia etti.

Duraşmaya şikayetçi olarak katılan polis memuru Adnan Şahin ise, ''Öğrenciler ile özel güvenlik elemanları arasında arbede çıktı. Biz de 3 sivil polis memuru müdahale ettik. Benim elimi ısıran Berkay Şayir'den şikayetçiyim'' dedi.

Berkay Şayir ise hakındaki suçlamaları kabul etmeyerek, ''Asıl ben şikayetçiyim. Polis memuru dudağımı patlattı. Bu konuda raporum da var'' diye kendini savundu.

Türkiye Gençlik Birliği Kayseri Temsilcisi Sinan Sungur da olay günü basın açıklaması yapmak istediğini, ancak polisin buna izin vermeyip orantısız güç kullandığını, 'Türkiye Gençlik Birliği'nin askerleriyiz' diye slogan atmadıklarını, darbelere karşı olduklarını, Atatürk'çü olduklarını söyledi. Duruşma ertelendi.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Duruşmaya katılan öğrenciler daha sonra Kayseri Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Türkiye Gençlik Birliği Kayseri Temsilcisi Sinan Sungur, ''AKP hükümetinin baskıları her geçen gün artıyor. Üniversite öğrencileri üzerindeki baskılar her geçen gün artıyor. Dün Adana'da profesörler tartaklandı. Biz demokratik bir eğitim, demokratik bir üniversite istiyoruz'' diye konuştu.

PROTESTO YAPILMIŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 10 Aralık Cuma 2011 günü Erciyes Üniversitesi'nin  Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen akademik açılış törenine katılmış, törene alınmadıklarını öne süren bir grup öğrenci, dışarda protesto gösterisi yapmış, daha sonra 9 kişi gözaltına alınmıştı. Protestocu 9 öğrenci hakkında polise mukavemette bulunmak suçundan dava açılmıştı.