Atatürk Havalimanı'nda uygulama yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı profil uzmanı ekipler, 4 Şubat günü şüpheli gördükleri bir grubu durdurdu. Aynı ailenin mensubu oldukları öğrenilen 9 kişiye ait 10 valizde arama yapıldı. Valizlerin içine saklanmış 17 kilo 515 gram metamfetamin isimli uyuşturucu maddesi bulundu. Bunun üzerine İran vatandaşı E.A., R.M., S.P.K., P.A.K., M.E.K., S.M., J.A.K., M.K.,  ve P.P.K., gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların polise verdikleri ifadede Malezya'ya tatile gitmek istediklerini söylediği öğrenildi. Emniyet yetkilileri, şüpheliler arasındaki bir kadının polise yakalanmamak için kucaklarında bir bebek de taşıdığını belirtti. Zanlıların İran'dan aldıkları metamfetamini Irak üzerinden İstanbul'a getirdiği buradan da Malezya'daki müşteriye ulaştırmak istediği belirtildi.


Emniyette işlemleri tamamlanan 9 zanlı sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheliler arasındaki çocuklu kadının da bebeğiyle cezaevine gittiği bildirildi.