Merkez Atakum İlçesi’nde oturan 16 çocuk 40 torun sahibi Mehmet Yavuz, geçen  hafta kalp krizi geçirince çocukları tarafından Samsun’daki Mediva Hastanesi acil servisine götürüldü. Burada yapılan ilk müdahale ardından Mehmet Yavuz’a by-pass ameliyatı yapıldı. 2.5 saat süren ameliyatta Yavuz’un yüzde 80 oranında tıkalı olan kalp ana damarı sol bacağından alınan damarla değiştirildi.

Mehmet Yavuz, ameliyat sonunda hayati tehlikeyi atlattı. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr. Hüseyin Soydemir, genelde bu yaştaki bir hastaya by-pass ameliyatı yapılmasının çok riskli olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Hastamız kalp krizi geçirerek hastanemize başvurduğu için by-pass yapmaktan başka  şansımız yoktu. Kalp krizi geçirdiği için hayati tehlikesi vardı. Başka bir tercih şansımız yoktu. Ameliyat başarıyla gerçekleştirdik. Hiçbir sorun ile karşılaşmadık. Şu andaki durumu da çok iyi." 

Memur emeklisi Mehmet Yavuz ise, "Beni kurtaran doktorlarıma teşekkür ediyorum. Şu an ayağa kalkmam bile mucize. Allah’a şükrediyorum" dedi.



YK(MS/İD)