Kastamonu Olukbaşı mevkiinden başlayan yürüyüşe Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Ali Çardakçı, Kastamonu Belediye Başkanvekili Bahri Yavuz, Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, Kastamonu Ak Parti Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Mustafa Gökhan Gülşen ve Kastamonu MHP Milletvekili Emin Çınar katıldı.

Korteje katılanlar, belediye bandosu eşliğinde ve ellerinde bayraklarla çevreyi selamlayarak Olukbaşı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler. Meydana ulaşan grup önce davul zurna gösterisini izledi, ardından saygı duruşu yapıp, istiklal marşı okudu.

 Törenle ilgili açıklama yapan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "87 yıl önce Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk buraya gelmişti. Burada kılık kıyafet devrimini şapka inkılabıyla başlatmıştı. Biz 87 yıl sonra bu günü yeniden yaşıyoruz. O zaman Atatürk ve arkadaşlarını davulcularımız karşılamıştı. Bugünde aynı şekilde bizim meşhur davulcumuz Karayılan'ın torunları törenimize katıldılar ve biz o günleri yeniden yaşama şansı bulduk. Kastamonu istiklal savaşında oynadığı önemli role Atatürk bu şekilde bir teşekkür mesajıyla cevap vermişti. Kastamonu Atatürk’ün kurtuluş savaşından sonra ziyaret ettiği ilk illerden birisidir. Burada çok önem verdiği kılık kıyafet devrimini başlatarak Kastamonu’ya verdiği önemi göstermiştir. Kastamonu bu onuru bu gururu 87 yıldır yaşıyor. Bu senede bu vesileyle çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bugün bu şekilde başlamış olduk. İlçelere gideceğiz. İnebolu’ya gideceğiz ve son gün buradan Atatürk’ü uğurlama törenini kutlamış olacağız" dedi.



 EP (AY/RT)