Beyin kanaması sonucu getirildiği özel hastanede, 7 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen emekli astsubay Nejdet Yaşar'ın ailesi, Antalya Bölge Koordinasyon Merkezi’nde görev yapan Hatice Yeniçerioğlu ile görüşerek organlarını bağışlama kararı verdi. Daha önce by-pass olduğu için kalbi alınamayan Nejdet Yaşar'ın iki böbreği Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Uygulama ve Eğitim Enstitüsü'nde böbrek nakli için sıra bekleyen iki hastaya nakledilirken, karaciğeri ise nakil bekleyen bir hasta için Malatya İsmet İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gönderildi.

VASİYETİ YERİNE GELDİ

Babasının yaşarken de organlarını bağışlamak istediğini söylediğini belirten Osman Ersegün Yaşar, "Babam yaşarken de organlarını bağışlamak isterdi. Onun vasiyetini yerine getirdim. İnsanlar organlarını bağışlasınlar. Çünkü bağışlanan organları bekleyen, acı çeken çok insan var. Onun organlarıyla hayata tutunan insanlar dua etsinler yeter" dedi.

Beyin ölümü gerçekleşen Yaşar'dan alınan böbreklerin 52 yaşındaki Osman Sağlam ve 45 yaşındaki Hatice Uslu adlı hastalara nakledildiğini aktaran Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Uygulama ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, 6 ay önce de 87 yaşındaki bir vericiden iki böbrek nakli yaptıklarını, böbreklerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.